Lunch w Zakopanem to wyjątkowa opcja, by oderwać się od szarej i powtarzalnej codzienności. Nietuzinkowe i niecodzienne przepisy rozpieszczają kubki smakowe, a regionalne potrawy bazujące na tutejszej tradycji umilają pobyt. Jest mnóstwo powodów, dla których warto przyjechać do Zakopanego przynajmniej na weekend.
Lunch w Zakopanem jako nietuzinkowa forma przyjęcia weselnego
O co warto zapytać, wybierając salę na przyjęcie weselne? Ważną kwestią są atrakcje, na przykład wiejski stół, fontanna z czekolady czy słodki stół. Istotne jest też to, ilu kelnerów obsłuży wesele. To kluczowe dla sprawnego obsługiwania wszystkich gości. Szybkie wydawanie dań zapewni pełne zadowolenie zaproszonych osób. Ważne jest też to, jaka jest minimalna liczba gości. Istotną kwestią jest też wielkość sali oraz optymalna liczba gości, którzy będą mogli się swobodnie na niej bawić. Koszty wynajęcia sali i cena za jednego gościa (tak zwany talerzyk) również są bardzo ważne. Nie bez znaczenia jest również konfiguracja stołów. Świetną opcją weselną dla osób, które preferują bardziej nowoczesny styl biesiadowania jest lunch w Zakopanem. A po wspaniałym ucztowaniu przyjdzie pora na kulig!
Restauracja – czym się kierować, wybierając lokal idealny na wspólną romantyczną kolację?
Restauracja w Zakopanem powinna charakteryzować się doskonałą obsługą gości, ale też wybitnym jedzeniem i świetnymi trunkami. Mile widziane jest menu skrojone z myślą o regionalnych przysmakach. W końcu każdy chce zasmakować czegoś typowego dla gór, gdy już się w nich znajdzie. Pizzerie, kebabownie czy restauracje z sushi można znaleźć w każdym mieście. Kwaśnica czy bryndza nigdzie nie smakują tak dobrze jak w Zakopanem. Wyjątkowy, góralski wystrój jest tym, czego pragnie wielu turystów. Naturalna drewniana fasada i takież wnętrze, obrusy i serwety, skóry owcze na siedziskach – to tylko niektóre z pożądanych akcentów. Wiele osób bardzo ceni sobie muzykę góralską graną na żywo.